Hållbarhet & miljö

Hållbarhet

Creopacks idé är att sälja klimatsmarta förpackningar och växa på ett ansvarsfullt sätt gällande lönsamhet, miljöhänsyn och socialt engagemang.

Genom att sälja förpackningar av återvinningsbara material och som är tillverkade på ett resurseffektivt och ansvarsfullt sätt och att hela tiden anpassa utbudet enligt marknadens trender och behov så har vi på Creopack en långsiktig hållbar verksamhet.

Som kund hos Creopack möts ni med ett personligt engagemang där vi hjälper er med en långsiktigt hållbar förpackningslösning för er produkt.

Som anställd hos Creopack ges en trivsam och ergonomiskt anpassad arbetsplats med omväxlande och stimulerande uppgifter. Vi jobbar tillsammans i ett team där alla är med och påverkar och bidrar till företagets hållbara utveckling.

Fakta om glas

Från vaggan till graven – av naturliga ingredienser som går att återvinna i all oändlighet.
Glas består endast av naturliga ingredienser, sand, kalksten och sodavatten. I glasförpackningar används 60–90% återvunnet glas. En färgad flaska kan tillverkas av en större andel återvunnet glas är en genomskinlig. Glas är oändligt och kan återvinnas om och om igen utan att materialet försämras. Andelen glas som återvinns i Sverige är 94%, vilket är den högsta siffran i världen.

Vårt sortiment består till större delen av lättviktsflaskor. Mindre materialåtgång och lättare transporter samt en förbättrad arbetssituation vid både fyllning, packning och butikshantering. Vinning både för klimatet och hälsan.

Glas påverkas inte av innehållets smak eller doft och är ett helt tätt material. Glas är rent och avger ingen bismak på produkten.

Tillverkning

Våra glasflaskor och glasburkar är tillverkade i en ren miljö och är certifierade för livsmedelsgodkännande. Förpackningarna är rena och behöver inte tvättas före fyllning så länge ytteremballaget inte är skadat.

Vi samarbetar endast med de ledande producenterna inom EU och som har dokumenterade miljöarbeten för att minimera det globala fotavtrycket.

Tack för att Ni väljer Creopack – medlem i Nordisk Bioplastförening, Svensk Glasåtervinning, fti – Förpacknings & Tidningsinsamlingen.