Situationen i Ukraina & Ryssland

Just nu pågår ett fruktansvärt krig mot Ukraina. Europa står nu inför osäkra tider och alla känner vi nog en stor oro över utvecklingen. Därför vill vi ge dig som kund en lägesuppdatering från oss.

Först och främst, vi på Creopack har ingen produktion av förpackningar i Ukraina eller Ryssland. Våra tillverkares produktioner och leveranser har än så länge inte påverkats. Däremot har vi tyvärr börjat se effekterna av högre transportkostnader, skenande elpriser, ökade råvarupriser m.m. Många av våra leverantörer har nu på grund av dessa ökade kostnader nu tvingats att höja sina priser, vilket leder till att vi tyvärr också måste se över våra priser. Vi vet inte hur utvecklingen kommer se ut framöver eller hur länge detta kommer att hålla i, men vi lovar dig att vi gör vårt yttersta för att du som kund ska bli så lite påverkad som möjligt.

Rörliga priser

Våra leverantörer av både förpackningar och transporter har infört rörliga priser. Läget är mycket växlande med stora rörelser på dagsnivå, vilket gör att vi behöver följa med och anpassa oss efter situationen. På grund av detta kommer vi därför att införa rörliga priser fr.om 1 April 2022. Denna förändring gäller sedan tills vidare och till dess att situationen stabiliserats. Våra priser gäller nu med reservation för valutaförändringar, ökade transportkostnader och ökade råvarupriser.

Vi döljer tillfälligt köpfunktionen i vår e-handel

Som ett första steg kommer vi därför införa rörliga priser. Det medför att vi tillfälligt döljer köpfunktionen på våra produkter i vår e-handel. Produktkatalogen kommer fortfarande finnas kvar. Denna förändring gäller tills vidare. För att lägga en order går det bra att maila din order till info@creopack.se eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Planera dina inköp i god tid

För att säkra dina leveranser så är det bra om du är ute i god tid när du ska göra din inköp samt meddelar oss en preliminär årsprognos så att våra leverantörer kan planera sina produktioner bättre. Skicka gärna en prognos till info@creopack.se.

 

Om du har några frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig till oss. 
/Vännerna på Creopack AB